Velikonoce jsou za dveřmi, a jak víme, tento sváteční čas je neodmyslitelně spojen s vajíčky. Někdy se jich doma nahromadí tolik, že přemýšlíme, co všechno z nich připravit. Pokud hledáte inspiraci na pokrm, který je nejen chutný, ale také snadný, výživný a nezabere příliš času, máme pro vás tento recept na zapečená vejce s nádivkou. Ideální způsob, jak využít vajíčka a překvapit rodinu něčím výjimečným!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
8 vajec
-
50 g másla
-
sardelovou pastu
-
1 lžičku hořčice
-
2 žemle
-
2 lžíce strouhanky
-
1/8 l mléka
-
tuk
-
zelenou nať
Začněte s vařením 6 vajec natvrdo. Po jejich vychladnutí je rozpulte a opatrně vyjměte žloutky. Ty poté utřete do pěny s máslem, hořčicí a sardelovou pastou.
Přidejte prolisované žemle, které jste předtím máčeli v mléce, 2 syrové žloutky a na závěr lehký sníh z bílků.
Část této hmoty navrstvěte do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
Zbytkem náplně naplňte půlky bílků, které naaranžujte na nádivku v pekáčku.
Povrch posypte strouhankou a pokapejte trochou tuku.
Vše zapečte v troubě dozlatova. Před podáváním dozdobte pokrm čerstvou zelenou natí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.