Kuřecí maso je mezi nejoblíbenějšími potravinami nejen díky své jemné chuti, ale také kvůli snadné a rychlé přípravě. Pokud hledáte recept, který vás nezatíží časově ani náročností, tyto ďábelské kuřecí kousky jsou přesně to pravé. Navíc díky pikantní kombinaci koření přinesou na váš stůl pořádnou ďábelskou chuť.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
1 kuře
-
1 lžíce oleje
-
3 lžíce másla
-
sůl
-
pepř
-
sladká paprika
-
kari
-
chilli
Kuře naporcujte na drobné kousky a osolte i opepřete.
Na pánvi rozpalte olej a maso prudce opečte, aby se zatáhlo a zachovalo si šťavnatost.
Přidejte sladkou papriku, špetku chilli a špetku kari.
Mírně podlijte vodou nebo vývarem a nechte maso dusit, dokud nebude měkké.
Těsně před dokončením vmíchejte máslo, které omáčku krásně zjemní a zvýrazní chuť.
A je hotovo! Jako příloha se hodí prakticky cokoliv, od různě upravených brambor, ideálně pak je jemné bramborové pyré, ale i rýže či těstoviny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.