Představte si příjemný večer, kdy jste unaveni z práce již doma, a váš domov se naplní vůní pečené sekané. To je přesně to, co dnešní recept přinese. Ale nečekejte jen obyčejnou sekanou - tato verze kombinuje šťavnaté mleté maso s výraznou kořenovou zeleninou, která nejen dodává barvu, ale i lahodnou chuť. A když to vše zalijete smetanovou omáčkou, výsledkem je pokrm, který oslní každého, kdo ochutná. A co je na tomto receptu nejlepší? Jeho jednoduchost. I když vypadá, že by mohl být výzvou, v podstatě jde jen o pár základních kroků, které zvládne každý.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa
- 80 g strouhanky
- 1 dl mléka
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 150 g mrkve
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nasekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku.
Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péci do trouby.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.
Šťávu se zeleninou rozmixujeme, zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.