Nejprve si společně zavzpomínejme na chuť a zejména vůni tradiční domácí sekané připravované už po generace, která se pomalu peče v troubě. Cítíte tu vůni? A teď vám představíme vylepšenou verzi, kdy tento klasický recept dnes trošku obměníne. Spojíme dohromady bohatou chuť mletého masa s jemností kořenové zeleniny. A když v závěru sekanou na talíři přelijete ještě lahodnou omáčkou ze smetany a již zmíněné zeleniny, výsledný pokrm vás nejen zahřeje, ale také zasytí celou rodinu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa
- 80 g strouhanky
- 1 dl mléka
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 150 g mrkve
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.