Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Lahodné kloboučky masáků s mletým masem a krémovou kaší

Lahodné kloboučky masáků s mletým masem a krémovou kaší

17.10.2024 - AndreaP.

Houbařská sezóna i nadále pokračuje, a tak vám přinášíme další recept provoněný lesem pocházející z tradic české kuchyně. Společně si tak dnes připravíme kloboučky masáků plněné mletým masem s bramborovou kaší. Rychlý oběd či večeře, který nadchce každého houbomila. 

 

Potřebujeme:

  • 400 g mletého masa
  • 10-15 ks masáků/růžovek (můžete použít i žampiony)
  • 1 menší cibule
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 100 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • špetka mleté sladké papriky
  • mletý kmín
  • majoránka
  • pepř
  • strouhaný tvrdý sýr (eidam nebo gouda)
  • olej

 

Na tento recept potřebujeme větší houbové kloboučky. V sezóně používáme například masáky a v zimě zase větší žampiony.

Nejprve si nakrájíme cibuli a dáme do mísy k mletému masu. Pak přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, majoránku, kmín, vodu, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Do masové směsi můžete přidat i najemno nakrájené nožičky hub.

Připravenou masovou směsí naplníme houbové kloboučky a ty položíme na plech potřený olejem. Pečeme cca 25 minut při 200°C. Poté posypeme sýrem a necháme ještě asi 5 minut dopéci.

Servírujeme s bramborovou kaší.

Tip: Masáky lze nahradit samozřejmě bedlami, hříbky či žampiony.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz