Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Zadělávané kedlubny: Jednoduchý recept pro každodenní vaření

Zadělávané kedlubny: Jednoduchý recept pro každodenní vaření

17.9.2024 - AndreaP.

Zadělávané kedlubny jsou tradičním českým pokrmem, který si získal oblibu díky své jednoduchosti a výtečné chuti. Pokud máte rádi klasické přílohové zelí, tak určitě vyzkoušejte i tento recept. Kedlubny jsou bohaté na vitamíny a minerály, což z nich činí ideální surovinu pro zdravou a vyváženou stravu. A tento recept je skvělým příkladem toho, jak lze z běžné suroviny připravit skvělou přílohu k masu, či dokonce i samostatný chod.

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 4 až 5 kedluben
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka muškátového oříšku

 

Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, případně nastrouhejte na struhadle.

Vložte je do kastrolu, podlijte vodou, mírně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a zvolna duste doměkka.

Když změknout přidejte k nim máslo rozemnuté s hladkou moukou, promíchejte a ještě krátce povařte.

Podávejte s vařenými brambory nebo samotné.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz