Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  V kuchyni s Panzani: Jejich fleky jsme vyzkoušely a příjemné překvapení nás neminulo

V kuchyni s Panzani: Jejich fleky jsme vyzkoušely a příjemné překvapení nás neminulo

24.7.2024 - redakce Babinet.cz

V redakci jsme měly možnost otestovat a poctivě vyzkoušet fleky od Panzani. A tak jsme se hned radostně do těstovinového testování pustily. Pro chuťové buňky to byla parádní jízda, v kuchyni jsme strávily minimum času a příjemné překvapení tak na sebe nenechalo dlouho čekat.

Nejen šunkofleky

Jen těžko si lze představit, že by snad na povrchu zemském existoval člověk, který nezná šunkofleky. Tohle jídlo vede v povědomí úplně každý a drtivá většina jedlíků ho zbožňuje. Zapečený pokrm z těstovinových flíčků a šunky nebo uzeného masa je bleskově hotový, dá se jíst jak zatepla, tak zastudena a v podstatě mu není co vytknout. Když jde navíc o fleky od Panzani, dostanou šunkofleky díky těmto kvalitním těstovinám i jistý nádech nostalgie. Budete si totiž rázem připadat, jako byste z pekáčku uždibovali šunkofleky přímo v babiččině kuchyni. Fleky totiž po uvaření drží svůj originální tvar i přes to, že jsou uvařené do měkka a šunkofleky jsou ve výsledku mnohem nadýchanější, ne tak hutné a spláclé.

Vařit ale donekonečna pořád jen šunkofleky by byla věčná škoda. Můžou být sebelepší, ale i u takového jídla platí, že čeho je moc, toho je příliš. A věčným opakováním šunkofleků byste se navíc ochudili o možnost vyzkoušet si s fleky od Panzani zakouzlit v kuchyni i jinak.

V redakci jsme za vás vyzkoušeli i mnoho jiných receptů a fleky se osvědčily snad v každém z nich.

Recept na fleky s mletým masem a boloňskou omáčkou

Pro rychlý oběd jsem zvolila toto jídlo a rozhodně jsem ani na vteřinu nezalitovala. Boloňskou omáčku jsme si připravily podle naší kolegyně vErušky, ale rozhodně se můžete pustit i do vlastní tak, jak jste zvyklí. 

Se samotnými fleky z maximálně kvalitní semolinové mouky, která je stále více vyhledávaná, se vám bude rovněž pracovat úžasně. Tyhle flíčky jednoznačně řadíme do lehké a nutričně správně vyvážené stravy, která je navíc velice chutná. Pokud si tak chcete pochutnat kvalitně a zdravě, recept si rozhodně zkuste.

Suroviny:

Postup:

  • Do většího hrnce si natočíme vodu a přivedeme ji k varu.
  • Těsně před tím, než voda začne vřít, ji pořádně osolíme.
  • Když voda vaří, kápneme do ní trochu oleje a vsypeme těstoviny.
  • Uvaříme podle návodu na obale a následně si fleky scedíme.
  • Přiklopíme si fleky pokličkou, aby nám zůstaly pěkně teplé.
  • A jdeme na omáčku.
  • Nakonec vše důkladně smícháme a každou jednotlivou porci poté při servírování bohatě zasypeme parmezánem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz