Milujete vydatné a pikantní snídaně, které zasytí? Tak to vám budou tato rančerská vejce pocházející z mexické kuchyně určitě chutnat. Jedná se kromě toho o skvělé vegetariánské jídlo.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká (ideálně červená) cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 žluté papriky nasekané na proužky
- 1/2 červené papriky nasekané na proužky
- 2 rajčata
- 4 lžíce červených fazolí z konzervy
- 3 - 4 vejce
- 200 g rajčatového pyré
- 1/2 nasekané chilli papričky
- sůl
- pepř
- cukr
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- čerstvý koriand
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. Očištěnou papriku na proužky, rajčata na menší kousky a chilli nasekejte na kolečka (množství a zejména druh vybírejte podle své odolnosti, pokud nemáte rádi pikantní, papričku zcela vynechte).
Nakrájenou cibuli restujte na rozpáleném oleji zhruba pět minut, poté přidejte česnek, chilli papričku, kmín a vše ještě krátce porestujte. Poté zalijte rajčatovým pyré, přidejte rovněž nakrájená rajčata, papriku, fazole, osolte a opepřete. Dle chuti přidejte cukr. Vše promíchejte, přiklopte pokličkou a duste zhruba dalších pět minut.
Lžící poté vytvořte ve směsi důlky, do kterých po jednom vyklepněte vejce. Lehce jej osolte. Opět přiklopte pokličkou a nechejte asi 4 minuty dusit. Bílek musí být uvařený, žloutek naopak zůstat polotekutý.
Hotová vejce podávejte s pečivem, povrch dozdobte čerstvým koriandrem a sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.