Tuto letní sezónu se v receptech hojně zaměřujeme na suroviny, které nám nabízí naše zahrádky, a jednou z nich je rybíz. Receptů z něj jsme si vyzkoušeli už několik a i dnes bude rybíz důležitou součástí receptu. Tentokrát ale bude rovnou pomyslnou třešničkou hlavního chodu.
Potřebujeme:
- 1 krůtí stehno
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 4 cibule
- 2 karotky
- 200 ml červeného vína
- 1/2 lžičky pomerančové kůry
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 šálek červeného rybízu
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
Krůtí stehno protkneme nudličkami česneku, osolíme a opepříme.
Na pekáči rozehřejeme olej s máslem a stehno na něm opečeme ze všech stran. Vyjmeme a na oleji opečeme dočervena čtvrtky cibule a karotku nakrájenou na hrubší kousky. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, vrátíme stehno na pekáč, položíme na něj rozmarýn a pomalu pečeme pod pokličkou.
Maso občas podléváme vypečenou šťávou, případně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme pomerančovou kůru a rybíz a ještě chvíli dusíme.
Jednotlivé porce přelijeme šťávou, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Naše rybízové tipy:
(ilustrační foto: wagrown.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.