Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jak nejlépe zpracovat úrodu letního ovoce? Udělejte si kuličkový džem!

Jak nejlépe zpracovat úrodu letního ovoce? Udělejte si kuličkový džem!

13.7.2020 - AndreaP.

Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Dnešní recept je připraven ze směsí drobného ovoce, použít ale klidně můžeme třeba jen jeden druh z uvedeného.

Potřebujeme :

  • 750 g směsi jahod, rybízu, borůvek a ostružin
  • 100 ml vody
  • 400 g cukru

 

Ovoce omyjte a odstraňte stopky. Všechno ovoce umístěte do velkého hrnce společně s vodou a přiveďte k varu. Vařte za stálého míchání 10 až 15 minut.

Přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom vařte dalších 15 až 20 minut.

Proveďte zkoušku - kápněte trošku džemu na talířek pro zjištění, zda tuhne. Pro hustší konzistenci je možno přidat trošku kyseliny citrónové (hodně záleží na druhu ovoce).

Hotový džem nalijte do čistých vzduchotěsných sklenic a nechejte postupně chládnout. Vychladnutý džem umístěte do lednice.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip