Všude samé jahody, tak i těmito slovy by se dal charakterizovat měsíc červen. Sezóna jahod rok co rok značí blížící se prázdniny a léto, a proto si jí musíme vychutnat do sytosti. Třeba právě zmrzlinovým pohárem, kde budou dominovat jahody naložené v alkoholu. Odolat sladké, šťavnaté a krásně červeně zbarvené jahodě dokáže jen málokdo.
Potřebujeme:
- 3 žloutky
- 3 lžíce cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/4 l šlehačky
- 500 g jahod
- 4 lžíce pomerančového likéru
Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušlehejte do pěny. Šlehačku ušlehejte, zlehka vmíchejte vaječný krém, naplňte plochou formu a povrch uhlaďte. Zmrazte.
Jahody omyjte, očistěte a nechte okapat. Pokapejte je likérem a nechte hodinu přikryté při pokojové teplotě nasáknout. Několikrát je promíchejte.
Ovoce rozdělte do skleněných pohárů. Zmrzlinový krém seškrabujte lžicí a klaďte na ovoce. Dozdobit můžete také šlehačkou a jahodovou omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.