Brambory a kapusta (ze které jsme si naposled připravili vynikající kapustu po italsku) jsou suroviny, které jsou na podzim lehce dostupné. V tomto dnešním receptu nám jejich kombinací vznikne závin, který pohladí naše chuťové buňky.
Potřebujeme :
- 600 g vařených brambor
- sůl
- 300 g hrubé mouky
- 1 vejce
Nádivka:
- 1 kapusta
- sůl
- 5 rajčat
- 1 cibule
- česnek
- petrželka
- 50 g másla
- 2 vejce
- strouhanka dle potřeby
Na polití:
- 80 g másla
Vychladlé uvařené brambory nastrouháme, smícháme se solí, moukou a spojíme vejcem. Zaděláme pevné těsto a rozválíme jej na plát.
Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme na plátky nakrájená loupaná rajčata a osolíme. (Rajčata snadno oloupete, když je na pár minut ponoříte do vroucí vody). Rajčata rozdusíme, přidáme uvařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, sůl, česnek, petrželku a když je kapusta měkká, spojíme vše vejci.
Směsí potřeme plát těsta, pevně ho stočíme v závin a vaříme jej v ubrousku 45 minut. Poté jej vybalíme, necháme chvíli odpařit a pak nakrájíme nití na kolečka.
Závin podáváme pokropený rozpuštěným máslem a můžeme jej ještě posypat strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.