Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kapusta s vůní Itálie

Kapusta s vůní Itálie

30.9.2019 - AndreaP.

Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do salátů. Může se použít i do studených salátů, ale z důvodu již výše zmíněného se před konzumací musí povařit ve vroucí vodě. My jí v dnešním receptě budeme zapékat, což je docela častá úprava této zeleniny, netradiční však budou další přidané suroviny, lépe řečeno jejich kombinace. Tak si pojďme společně udělat kapustu po italsku.

Potřebujeme :

  • 150 g kapusty
  • 30 g rýže
  • 50 g žampionů
  • 50 g rajčat
  • 50 g eidamu
  • nízkotučný jogurt
  • sůl
  • rostlinný olej

 

Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.

Ve vodě z kapusty uvaříme rýži.

Větší část kapusty rozebereme, listy rozložíme na dno vymaštěného pekáče a pokryjeme uvařenou rýží. Na ni klademe kolečka rajčat a na oleji opečné plátky žampionů. Osolíme, podle chuti okořeníme, pokapeme olejem, přikryjeme zbylými listy kapusty a celé polijeme jogurtem. Pečeme v troubě a před dokončením posypeme strouhaným sýrem a ještě krátce dopečeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip