Buďte odvážní! Pusťte se do zeleného experimentu. Nezvyklá kombinace kiwi a rebarbory vás uchvátí nejen neobyčejnou chutí, zelený džem s černými tečkami zrníček kiwi potěší i vaše oko.
Potřebujete:
- Želírovací cukr 3:1 Labeta
- 900 g kiwi
- 600 g rebarbory
- 180 g cukru (nebo dle chuti)
Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme Želírovací cukr 3:1, a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti (cca 120 g). Směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
Džem doporučujeme v průběhu vaření ochutnat (pozor, vždy jen čistou lžičkou!) a případně dosladit podle vlastní chuti.
Hotový džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Naše tipy:
Chcete-li se vyhnout dodatečnému přidávání velkého množství cukru, vybírejte sladší kiwi.
Džem připravíte stejně dobře i s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1, nezapomeňte však upravit poměr surovin. Vystačíte si s 600 g kiwi, 400 g rebarbory a 120 g cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.