Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Staročeská husa na zázvoru

Staročeská husa na zázvoru

7.11.2015 - AndreaP.

Co se nám vybaví jako první, řekneme-li sv.Martin a s ním spojené svatomartinské hody? No jistě, je to husa. Pochoutka, které nelze odolat. A jelikož nám do svátku sv. Martina zbývá už doslova pár dní, je nejvyšší čas si pár receptů na jejich úpravu připomenout. Husa totiž nemusí být vždy jen klasicky se zelím a knedlíkem, o čemž svědčí i dnešní recept.

Staročeská husa na zázvoru

Potřebujeme :

  • 1/2 husy
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 lžíce tuku
  • sůl
  • Příloha : brambory

 

Husu naporcujeme na menší kousky, sloupneme z nich kůži, osolíme a posypeme zázvorem. Na rozehřátém tuku maso z obou stran opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nejprve dusíme pod pokličkou, pak kastrol vložíme do trouby a dopečeme tak, aby se na povrchu porcí utvořila kůrčička.
Podáváme s brambory.

A na co se můžete těšit příště? Napovím ... bude to víno, husy a sníh :-)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

*/ ?>