Marináda Yassa (na drůbeží maso)
15.5.2006 - Redakce Babinet
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dl podzemnicového oleje nebo sojového oleje
- 8 polévkových lžic citrónové šťávy
- 8 polévkových lžic vinného octa
- 2 bobkové listy
- 2 polévkové lžíce hořčice (Dijon)
- 3 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1-2 jemně sekané feferonky
- 1/2-1 lžička kayenského pepře
- 2 lžičky mleté pepriky
- 2 1/2 dl slepičího vývaru
- voda + 1/2 kostky slepičího bujónu
Kuře rozdělíme na 8 dílů, nakrájíme cibuli a nasekáme česnek. Všechny ingredience mimo bujónu smícháme dohromady a necháme maso marinovat, nejlépe přes noc.
Zdroj: Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.