Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Jehněčí pečeně v bylinkovém kabátku

Jehněčí pečeně v bylinkovém kabátku

16.3.2006 - Redakce Babinet

  • 1,5 kg jehněčí pečeně
  • 1/8 l čirého masového vývaru (instantního z kostky)
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g ztuženého tuku
  • 1 1/2 lžíce hořčice (středně ostré)
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička drceného rozmarýnu
  • po 1 lžičce bazalky a šalvěje
  • sůl
  • pepř
Jehněčí pečeni omyjeme, osušíme v kuchyňském papíru a řezem ostrým nožem podél hřbetu do hloubky asi 1,5 cm oddělíme maso od kosti. Potom lehce vyškvaříme okrájený tuk, rozehřejeme polovinu tuku a přidáme rozdrcený česnek, sůl a byliny. Touto pastou potřeme důkladně vrchní stranu jehněčího hřbetu. Zbylý tuk dáme do pekáčku, do kterého položíme maso a pečeme ve střední poloze trouby při 225°C asi 50 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě růžové. Kdo má maso raději více propečené, peče o 10 minut déle. Během pečení podléváme po částech masovým vývarem. Jakmile je maso upečené, vyjmeme je a necháme přikryté odležet. Výpečky povaříme s trochou vody a zahustíme zakysanou smetanou, do které jsme dohladka vmíchali bramborový škrob. Uvedeme do varu a omáčku ještě dobře dochutíme. Jako příloha se hodí mladé fazolky a gratinované (zapékané) brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.