Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Smažený králík

Smažený králík

15.2.2006 - Redakce Babinet

  • 1 králík
  • 40 g cibule
  • 1 citron
  • snítka celerové natě
  • sůl
  • tymián
  • mletý pepř
  • mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • šťáva z 1 citronu
  • snítka zelené petrželky
  • olej
Nachystaného králíka nakrájíme na malé porce, které dáme do porcelánové mísy. Posypeme plátky nakrájené cibule, nakrájeným stonkem celeru, špetkou tymiánu, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Maso necháme asi 3 hodiny marinovat v chladu. Potom jednotlivé porce vyndáme, necháme okapat, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhané housce a usmažíme na oleji do zlatova. Smaženého králíka ozdobíme dílky citronu a zelenou petrželovou natí.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.