Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Okoun s pikantní rýží

Okoun s pikantní rýží

22.11.2005 - Redakce Babinet

  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 600 g okouna
  • 2 vejce
  • med
  • ocet
  • sůl
  • bílý pepř
  • 5 lžic strouhanky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 středně velký pórek
  • 2 středně velké červené papriky
  • 1/8 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ovocného octa
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce tekutého medu
  • kayenský pepř
  • plátky citronu
Rýži vsypeme do vařící osolené vody a necháme při mérné teplotě asi 20 minut vařit. Rybu opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme asi na 2 cm proužky. Rozšleháme vejce a okořeníme jej solí a pepřem. Proužky okouna nejprve obalíme ve vejci a potom ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Pórek oepreme a nakrájíme na jemná kolečka. Hotové kousky osmaženého okouna vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Pórek s paprikou krátce na tuku osmahneme. Zalijeme vývarem, do kterého jsme přidali sójovou omáčku, ocet, kečup a med. Vše necháme asi 5 minut vařit. Uvařenou rýži smícháme se zeleninou a prohřejeme. Pikantně okořeníme soli a kayenským pepřem. Zeleninovou rýži servírujeme s okounem na jednom talíři. Ozdobíme plátky citronu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.