Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) zeleninové

Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) zeleninové

10.3.2006 - Redakce Babinet

  • 1 kg vinných listů
  • vývar z masa nebo voda
  • 2-3 lžičky citrónové šťávy
  • jedlý olej
Náplň:
  • 2 hrníčky rýže
  • 2-3 cibule - velmi jemně nakrájené
  • 3-4 mrkve - nakrájené na malé kostičky nebo nastrouhané
  • 4-5 rajčat - oloupaných a nakrájených
  • 1 hrneček petržele - nakrájené
  • 1 1/2 šálku oleje
  • sůl a pepř
Ostrým nožem uřízneme stonky vinných listů (nevyhazujeme, dáme stranou, budou se hodit později na vyložení dna hrnce). Opatrně vytáhneme každý list a rozprostřeme ho na hladký povrch lesklou stranou dolů. Lžíci nádivky dáme na list ve směru žilek, nádivku vytvarujeme zhruba do tvaru tenké tužky asi 1 cm od�P??je listu. Ohneme na konci, potom palcem a ukazováčkem přeložíme uprostřed a srolujeme. Když jsou všechny listy naplněné, naaranžujme je do hrnce přes stonky (které jsme na začátku uřízli), postříkáme malými kapičkami oleje. Podlijeme slanou vodou nebo vývarem a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Když je to hotovo, přidáme citrónovou šťávu, naaranžujeme na servírovací mísu a vyhodíme stonky. Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.