Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Kořeněné kačorí se zeleným hráškem

Kořeněné kačorí se zeleným hráškem

18.11.2005 - Redakce Babinet

Těsto:

  • 225 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky cukru
  • 4 lžíce ghí nebo měkkého másla
  • 7-9 lžic ledové vody
Náplň:
  • 400 ml čerstvého nebo mraženého hrášku uvařeného v páře
  • 1 lžíce ghí nebo másla
  • 2-3 zelené chilli zbavené semínek a nasekané
  • 1/4 lžičky asafoetidy (prášku)
  • 2,5 cm oloupaného nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1/8 lžičky sody
  • 1 lžička cukru
  • ghí nebo olej
Do mouky se solí a cukrem dobře zapracujte ghí nebo máslo. Přidejte ledovou vodu a rychle zamíchejte. Je-li třeba, přidejte ještě vodu, aby se vám utvořilo nelepivé měkké těsto. Dobře propracujte. Těsto zabalte do igelitu a odložte na 0,5-1 hodinu do ledničky. Zatím si připravte náplň. Těsto je možné připravit až 2 dny dopředu a skladovat v lednici. Před plněním uveďte do pokojové teploty. Hrášek v míse rozmačkejte vidličkou na kaši. V pánvi se silným dnem na středním plameni rozehřejte 1 lžíci ghí nebo másla, přidejte zelené chilli a čerstvý strouhaný zázvor a smažte několik vteřin, pak přidejte asafoetidu, hrášek, garam masalu, citronovou šťávu, sodu a cukr a smažte za stálého mícháni asi 1minutu. Odstavte a vyhlaďte na pokojovou teplotu. Rozdělte na 18 porcí. Z těsta vytvořte 18 placiček a odložte je stranou přikryté ubrouskem nebo igelitem. Pracujte vždy jen s jedním kouskem těsta. Vyválejte ho na placku o průměru 6,5 cm. Okraje lehce stlačte palcem, aby byly tenší. Doprostřed položte část náplně a okraje těsta zvedněte k sobě a pevně uzavřete. Záhyby dobře vyhlaďte. Mezi dlaněmi pak kačorí lehce zmáčkněte na placičku o průměru asi 6 cm, 1,5 cm tlustou. Odložte na plech uzavřenou stranou dolů a přikryjte mokrou utěrkou nebo igelitem. Připravte i ostatní. V pánvi rozehřejte na slabém plameni 6,5 cm vrstvu ghí nebo oleje. Vložte několik kačorí uzavřenou stranou dolů. Smažte pomalu, asi 25 minut dokud nemají dutý zvuk a zlatavou barvu. Děrovanou lžící je vytáhněte a osuště ubrouskem. Udržujte teplé, dokud neusmažíte ostatní.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.