Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Brambory zapékané s hermelínem

Brambory zapékané s hermelínem

1.11.2005 - Redakce Babinet

  • 1 kg brambor
  • 3 hermelíny
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 cibule
  • 1/8 l mléka
  • 3 lžíce tuku
  • 2 lžíce strouhanky
  • muškátový květ
  • pepř
  • kmín
  • petrželka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme, necháme vychladnout. Bramborovou hmotu zpracujeme s mlékem, solí, muškátovým květem a lžící jemně nasekané petrželky a dáme do ohnivzdorné mísy vymazané tukem. V předehřáté troubě zapečeme. Když je bramborová změs napůl zapečená, rozdělíme na ni hermelín nakrájený na malé kousky, okmínujeme, opepříme a posypeme cibulí, kterou jsme nakrájeli na kostičky a zpěnili na tuku. Nahoru nasypeme kostičky angliké slaniny a trochu strouhanky. Zapečeme asi 10-15 minut. Podáváme horké se sklenicí mléka.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.