Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Ivánkův salát z jahod a špenátu

Ivánkův salát z jahod a špenátu

30.4.2006 - Redakce Babinet

  • 2,5 až 3 šálky nakrájených jahod (asi 0,5 l)
  • 2 hrsti čerstvých špenátových lístků
  • 1,5 šálku cukru
  • 1 a 1,5 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 1,5 lžičky worcesterové omáčky
  • 1,5 lžičky mleté papriky
  • 1,5 šálku olivového oleje
  • 1,5 šálku balsamikového octa
  • 2 lžíce sezamových semínek
Jahody omyjte pod studenou tekoucí vodou, očistěte a nechejte okapat. Špenát také omyjte a velké lístky natrhejte, malé lístky můžete ponechat celé. Špenát osušte. V menší misce smíchejte ostatní ingredience. Do větší mísy vhoďte jahody rozkrojené napůl, přidejte špenát, vše přelijte připraveným dresinkem a promíchejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.