Asi 30 kousků: 250 g medu, 70 g másla, 70 g hnědého cukru, 1 lžička potaše, 1 lžíce vody, 370 až 400 g hladké mouky, 50 g oloupaných mandlí, 1 lžička mleté skořice, špetka hřebíčku, špetka nového koření, špetka kardamomu, 50 g mandlových lupínků
Med, cukr a tuk za stálého míchání rozehřejeme, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout.
Potaš rozpustíme ve vodě a s 370 g mouky dáme k medové hmotě a prohněteme. Můžeme přidat ještě trochu mouky. Přikryté dáme do chladu na 1 hodinu.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a připravíme plech. Vál posypeme mandlovými lupínky. Těsto vyválíme na sílu asi 1 cm a nakrájíme na obdelníky 3x4 cm. Perníky položíme na plech a v troubě pečeme asi 18 minut do zlatohněda.
Mandlové perníky
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Jednoduché pečené jablečné kroužky pro každou příležitost
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.