Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajská polévka z čerstvých rajčat

3.7.2006 - Redakce Babinet

  • 400 g čerstvých rajčat
  • 1,25l vývaru z masoxu
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce tuku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • rajčatový protlak

Rajčata pokrájená na kousky rozvaříme a prolisujeme přes síto. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a dobře provaříme. Přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a polovinu sýra. Polévku prohřejeme a podáváme posypanou zbytkem strouhaného sýra. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?

Přečtěte si článek Rajské mámení.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.