Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Gazpacho

Gazpacho

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 1/2 menší okurky
  • 1/2 menší zelené papriky
  • očištěné od semínek a pokrájené na kousky
  • 500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných
  • 1/2 nahrubo nasekané cibule
  • 2-3 rozetřené stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1-2 lžíce citronové šťávy nebo citronového džusu 2 lžíce rajského protlaku
  • 4,5 dl rajské šťávy
  • sůl
  • pepř
Při podávání: pokrájená zelená paprika, kroužky cibule osmažené, kostičky chlebaDo velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajský protlak a umixujte vše do hladka. Můžete rovněž rajčata nakrájet nadrobno a cibuli jemně nastrouhat a pak oboje umixovat s česnekem, olejem, citronovou šťávou a rajským protlakem. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajskou šťávu a znovu vše promíchejte. Osolte a opepřete polévku dle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit, nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chutě spojily. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky a podávejte s přílohami hostům, aby se sami obsloužili.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.