Babinet.cz  /  Magazín  /  Život a vztahy  /  Není rohlík, jako Kornspitz

Není rohlík, jako Kornspitz

Redakce Babinet

Dobám, kdy základ snídaně tvořil světlý rohlík, který rozhodně nepodporoval naši štíhlou figuru, snad již definitivně odzvonilo.

Moderní doba klade na výživu mnohem vyšší nároky. Zelenou dostává kvalitnější celozrnné pečivo, které si v kalorické hodnotě s bílým nezadá. Tak proč ne třeba Kornspitz® místo rohlíku?

Méně kalorií, více vlákniny.

Kornspitz® by neměl chybět ve snídaňovém menu všech, pro které zdravá strava není jen pouhou frází. Díky vyvážené kombinaci vysoce kvalitních ingrediencí (pšeničná mouka, pšeničný šrot, žitný šrot, pšeničné otruby, sojový šrot, pšenično-sladový šrot, žitná mouka, pšeničné klíčky, lněná semínka a další pekařské přísady) je oblíben u gurmánů i u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy. Kornspitz® je vůbec první vynalezenou funkční potravinou, která nabízí vynikající základ moderní, racionálně laděné snídaně. Funkční potravinou jsou označovány potraviny obsahující vysoké množství látek, které prospívají lidskému zdraví, tedy přísad, které aktivně ovlivňují fyziologické procesy v těle, zvyšují výkonnost a posilují imunitní systém.

Kornspitz® se ve srovnání s obyčejným rohlíkem může pochlubit mnohem nižším glyke-mickým indexem (GI = 43). Výhodou potravin s nízkým GI je, že jsou schopny prodloužit pocit sytosti a udržet vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Zatímco bílý rohlík zažene hlad sotva na dvě hodinky, Kornspitz® zasytí na podstatně delší dobu. Stejně jako další druhy celozrnného pečiva obsahuje totiž nestravitelnou vlákninu, která je za pocit nasycení přímo odpovědná. Podíl vlákniny v Kornspitzu® je 6%– to je dokonce dvojnásobek ve srovnání se stejným množstvím müsli. Obsažená vláknina navíc napomáhá upravit tráve-ní. Zlepšuje pohyb střev a pomáhá zbavit se rychleji škodlivých látek, které v těle vznikají. Kornspitz® je výborným spojencem při redukčních dietách: díky velmi vysoké-mu podílu vlákniny má méně kalorií než srovnatelné druhy pečiva. Kornspitz nad rohlíkem tedy vítězí na celé čáře.

Originální vzhled.

Kornspitz® se od ostatních typů rohlíků liší již na první pohled. Má charakteristický rusti-kální vzhled a dva podélné šikmé zářezy. Ale nejen to. Originální Kornspitz® je obalen v žitné mouce, jeho křupavou kůrku zdobí krystalky soli a kmín. Má zvláštní, nezaměni-telnou kořeněnou chuť.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz