Babinet.cz  /  Magazín  /  Život a vztahy  /  Jaké bude povinného ručení pro rok 2008?

Jaké bude povinného ručení pro rok 2008?

Redakce Babinet

Víte, kde najít jednoduchý, ale zato komplexní kalkulátor porovnání aktuálních nabídek pojišťoven na českém trhu?

Internetový portál Top-Pojištění.cz zveřejnil i v letošním roce jako první přehled všech sazeb povinného ručení pro rok 2008. Jednoduchý ale komplexní kalkulátor porovnání aktuálních nabídek pojišťoven na českém trhu s možností uzavření pojištění přes internet využívají návštěvníci internetových stránek www.top-pojisteni.cz už 2 roky. Počet uživatelů se přitom stále zvyšuje. Díky současnému počtu svých klientů i měsíční návštěvnosti je internetový portál www.top-pojisteni.cz v současnosti největším prodejcem pojištění přes internet v ČR.

Každoročně oznamují pojišťovny v těchto dnech nové sazby pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla - tedy povinného ručení na příští rok. Původně monopolní systém se nyní plně transformoval na povinné smluvní pojištění a také většina smluv je rozprostřena do celého roku. „Zhruba 30% motoristů se může do 19. 11. 2007 rozmyslet, zda budou pokračovat od 1. 1. 2008 u své stávající pojišťovny a nebo svoji současnou pojistku vypoví a přejdou k pojišťovně jiné,“ říká Pavel Ronovský, jednatel společnosti Top-Pojištění.cz.

V současné době nabízí povinné ručení už 10 pojišťoven na českém trhu. V letošním roce zahájily prodej pojišťovny DIRECT a jako zatím poslední vstoupila na trh Dolnorakouská pojišťovna. „Právě Dolnorakouská a Generali pojišťovna byly jediné, které nezměnily sazby pro příští rok. Od 1. 10. 2007 funguje v ostrém provozu také nová společná databáze škod České kanceláře pojistitelů. Její praktický dopad se ale u většiny pojišťoven projeví až teprve v příštím roce, kdy by měla vstoupit v platnost také připravovaná novela zákona č. 168/1999 Sb. Prakticky dle tohoto systému zatím kontroluje bonusy nových pojištěnců jen pojišťovna UNIQA a motoristé tedy stále musejí dokládat potvrzení o bezeškodném průběhu pojištění od původního pojistitele,“ upřesnil Pavel Ronovský.

Portál www.top-pojisteni.cz byl v listopadu 2005 prvním na českém internetu umožňující pomocí jednoduchého kalkulátoru porovnání nabídek všech pojišťoven. Tato služba je praktická i vzhledem k různému způsobu určování sazeb jednotlivými pojišťovnami. Díky tomu stoupá její obliba nejen ve světě, ale také v ČR. Top-Pojištění.cz s.r.o. je nezávislý pojišťovací makléř a nabízí svým uživatelům uzavření pojištění online. Motoristé pak obdrží během hodiny veškeré dokumenty v elektronické podobě na svůj mail a nejpozději třetí den pak naleznou kompletní složku ve své schránce. Podle průzkumu každý druhý český občan, který internet používá, uvažuje o uzavření pojištění online. Chce zejména ušetřit čas a také nemalé peníze díky internetovým slevám.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz