Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Houbová polévka k čechům patří! Jaký je váš nej recept?

Houbová polévka k čechům patří! Jaký je váš nej recept?

7.8.2022 - AndreaP.

Jak jsme na tom letos s houbama? Rostou, nerostou? Musím říct, že jsem se právě vrátila z Vysokých Tater a tam teda opravdu bída. Podělte se také vy s sámi v komentářích o své postřehy. Nicméně v některých oblastech se jistě houbové žně konají, takže receptů na dobrou houbovou polévku není nikdy dost! Do téhle fantastické polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřibovité, ale i lišky, bedly či masáky. Samozřejmě jen ty, co dobře znáte! Tak pojďme na to!

 

(fotografie pixabay)

Potřebujeme:

  • 300 g čerstvých hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka papriky pálivé
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • majoránka
  • pepř
  • petrželka
  • sůl

Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme ji na polovině dávky másla. Přidáme očištěné, sloupnutí, na hrubší kousky pokrájené houby, podusíme je a zalijeme vývarem.

Zatímco polévku vaříme, připravíme ze zbývajícího másla a mouky jíšku. Přidáme ji k polévce, kterou okořeníme česnekem utřeným se solí, paprikou, pepřem a majoránkou. Vaříme asi 20 minut. Porce na talířích zdobíme sekanou petrželkou.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip