Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Nejdokonalejší pečená kachna ve třech krocích

Nejdokonalejší pečená kachna ve třech krocích

3.11.2019 - AndreaP.

Blíží se nám svátek svatého Martina. Ano, správně řeknete, že k němu se přece jako pokrm váže husa, na druhou stranu jsou mezi námi tací, co dají přednost kachně, která je přece jen více dostupnější. Tak začínáme jízdu svatého Martina právě kachničkou (a nebojte, husy také budou).

Potřebujeme :

  • 1 kachna
  • sůl
  • kmín

Postup je tak jednoduchý, že už asi nic jednoduššího být nemůže. Stačit nám budou přesně tři kroky, posuďte sami :

1) Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme ze všech stran i zevnitř, položíme do pekáčku a kůži lehce posypeme kmínem.

2) Pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 5 hodin.

3) Poté odklopíme víko a dopečeme kůrčičku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip