Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí s mrkví po anglicku

Hovězí s mrkví po anglicku

19.6.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte naší variaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť!

  • 500 g hovězího masa na dušení
  • 3 střední cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1/4 l černého piva
  • 1/4 l vody
  • sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy
  • hrst čerstvého nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 800 g mrkve

Maso opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách na větším plameni spolu s cibulí opečeme. Přilijeme pivo s vodou, ochutíme solí a pepřem a přidáme bobkový list a tymián. Vše na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu dusíme.
Mezitím očistíme a opereme mrkev, nakrájíme ji na kolečka a vložíme ji po hodině dušení masa do kastrolu. Společně ještě dalších 30 minut dusíme.
Před podáváním vyjmeme z kastrolu bobkový list a větvičky tymiánu.

Podáváme s vařenými brambory nebo s vařenou rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip