Přináším vám recept na lehký letní či podzimní quiche od Elly – Bohyně kuchyně.
Těsto
- 150 g hladké mouky
- 120 g Hery máslová příchuť
- 3 lžíce ledové vody
- špetka soli
Náplň
- 150 g nahrubo nastrouhané cukety
- 100 g najemno nastrouhané goudy
- 400 g kysané smetany
- 3 vejce
- 250 g cherry rajčat
- sůl a pepř
- čerstvé oregano
- volitelně: 100 g šunky
Nejprve si připravte těsto na korpus. To je tradiční recept, který využijete na mnoho dalších slaných koláčů. Zpracujte všechny suroviny, ručně nebo v robotu. Těsto nemá lepit a nesmí být příliš suché. Vypracujte z něj kouli, kterou necháte hodinu vychladnout v lednici.
Vychlazené těsto rozválejte do koláčové formy. Tu stačí jen velice lehce vymazat Herou. Okraje těsta zvedněte kolem okrajů formy. Dno propíchejte vidličkou, aby mohl unikat vzduch.
Na těsto dejte pečící papír, na kterých vysypejte fazole. Tím se těsto zatíží a předpeče se pěkně v rovině. Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C, 15 minut.
Sundejte z těsta fazole a připravte si náplň.
Prošlehejte metličkou kysanou smetanu s vejci. Ochuťte solí a pepřem, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte najemno nastrouhanou goudu.
Na dno předpečeného korpusu dejte nahrubo nastrouhanou cuketu, i se slupkou. Kdo chce, přidá i nadrobno nakrájenou šunku. Zalijete připravenou smetanou se sýrem.
Cherry rajčata překrojte napůl a řeznou stranou nahoru naskládejte na koláč.
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C, 45 minut.
Krájejte až vlažné, ať koláč drží pěkně pohromadě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.