Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Lahodná polévka z červené řepy

Lahodná polévka z červené řepy

8.7.2019 - AndreaP.

V jednom z nedávných článků jsme si povídali o úžasné potravině, kterou je červená řepa. O tom, nakolik je zdravá, jistě v dnešní době už není pochyb. A proto přináším další recept, který nás přesvědčí, že tato zelenina prostě patří na náš stůl. Připravme si proto polévku z červené řepy ...

Potřebujeme :

  • 2 středně velké bulvy červené řepy
  • 500 g hovězího hrudí
  • svazek kořenové zeleniny
  • 2 lžíce cukru
  • 1 bílý jogurt
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 2 bobkové listy

 

Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí uvaříme doměkka. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ním 2 až 3 lžíce octa, posypeme cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet.

Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké proužky, vývar přecedíme a dáme do něj odleženou červenou řepu. Polévku krátce povaříme, podle chuti okořeníme a vložíme do ní vařenou nakrájenou zeleninu a maso. Jogurt podáváme zvlášť.

TIP: K polévce se hodí plátky veky nebo toastového chleba s plátkem sýra a posypané mletou paprikou, krátce opečené v troubě nebo na grilu.

(ilustrační fotografie - pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz