Recepty | Zajímavosti a ostatní

  • Garden Food Festival

    V Dolních Vítkovicích se o víkendu 5. a 6. května sejdou gurmáni z celého širokého okolí. Na Garden Food Festivalu Ostrava pro ně bude vařit...

  • Jak to bylo s bramborami?

    Peruánci jsou na své brambory pyšní dodnes, tito potomci Inků pro ně mají více než tisícovku pojmenování tam, kde si my Evropané vystačíme s...

  • Valentýnské menu - gurmánské

    Dnes má me pro vás připraveno třetí ucelené menu ke dni sv. Valentýna (kdy použít se pochopitelně dají i při jiných příležitostech). Po ...

  • Valentýnské menu - sladké

    I dnes pok račujeme v přípravě dokonalého valentýnského menu. Po úvodním díle a...

  • Karfiól nemusí být nudný Květák

    Dokonalá harmonie chuti se ukrývá v tomto na první pohled obyčejném jídle. Smažený květák s "tatarkou" je sice famózní pochoutka, ale upřímně...

  • Valentýn originálně! Připravte vaší polovičce sladké překvapení

    Oslava svátku zamilovaných se rychle blíží a vy možná ještě pořád tápete nad tím, jak a čím potěšit partnera či partnerku. Tu největší radost...

  • Jak na česnek?

    Při nákupu česneku hledejte paličky s nepolámanými slupkami, vyhněte se měkkým nebo scvrklým stroužkům. Čím je česnek bělejší, tím je...

  • Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v 10 krocích!

    Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má...

  • Výživa v souladu s ročními dobami dle tradiční čínské medicíny

    K vytvoření výživy podle pěti elementů postupně došlo v průběhu několika set let praktikování tradiční čínské medicíny (TCM). Cílem výživy...

  • Špalda špaldička, obilná to jednička...

    Pšenice špalda zažívá svou výživovou renesanci, a právem! V minulém století byla obilninou okrajovou, neboť oproti novým druhům pšenice...

  • Pečení cukroví: Máslo či margarín?

    Všichni jsme si jistě všimli ceny másla v posledních týdnech. Téma, které bylo a je propíráno všemi médii skrze celou Českou republiku....

  • MED - sladké pokušení

    Vznik medu Med vzniká činností včel dělnic rodu Apis mellifera L., (včela medonosná), které v přírodě vyhledávají sladké šťávy produkované...

  • Tip: Vyzkoušejte hotové vývary Gallina Blanca

    Společnost Gallina Blanca, přední španělský výrobce potravin, uvádí na trh kvalitní tekuté vývary, bez kterých se žádná kuchyň neobejde....

  • Malinové semifreddo

    Najde se mnoho věcí, které jsem ještě nikdy ve své kuchyni nezkusila. Nové recepty se na řadu dostanou jen omezeně; kromě konstelace hvězd a...

  • Kouzlo španělské kuchyně

    Španělská gastronomie je pestrá jak svou barvou a vůní, tak i surovinami. Za tuto rozmanitost může historický vývoj (vliv arabské, africké –...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz