• Fialková romance

    Na procházce přírodou se vám právě nyní může stát, stejně jako mě, že potkáte rozkvetlou violku vonnou (V iola odorata) . Fialové kvítky...

  • Pampeliškový sirup

    Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), květy (květen – září), nať s kořenem (březen –...

  • V hlavní roli ... FENYKL

    Podle písemných záznamů se fenykl sladký rozšířil z dominikánské zahrady kláštera sv.Gallena v Itálii už v 9.století. Znali jej tedy Egypťané,...

  • Velikonoce - svátky jara

    Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanský m svátkům. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista , ke kterému podle křesťan ...

  • TIP: Chuť, která potěší i vaše srdce

    Už se nemusíte rozhodovat mezi chutí a zdravím, protože je tu nová Flora s máslem . Kombinuje lahodnou chuť másla s unikátní...

  • Pepř trošku jinak

    ... aneb co možná nevíte o pepři ... prostě jednou o základním druhu koření tak trošku nereceptově. * Hlavními druhy PEPŘE jsou pepř černý,...

  • Čínské stravování na český způsob - těstoviny

    Existuje celá řada nejrůznějších těstovin z rýže, pšenice, celozrnných směsí obilnin. Podstatný je způsob vaření "na zub", tedy do stavu, kdy...

  • Masopustní hodování

    Na začátek vepřové se zelím Generální zkouškou na masopust býval čtvrtek, který předcházel masopustní neděli. Říkalo se mu Tučný čtvrtek,...

  • Čínské stravování na český způsob - proso/jáhly

    Proso je jednou z nejstarších obilnin světa. Z hlediska čínského pojetí výživy lze jáhly zařadit mezi nejdůležitější potraviny. Zrnko prosa...

  • Čínské stravování na český způsob - obiloviny a zrniny/rýže

    Hlavní součástí našeho jídelníčku by měly být obiloviny, zejména pak obiloviny celozrnné. Bohužel častěji vaříme z bílé pšeničné mouky než ze...

  • Čínské stravování na český způsob - začínáme

    …Nejjednodušší a nejdůležitější zásada správného stravování je, že strava má být střídmá, pestrá a pravidelná . Tedy všeho s mírou, nic...

  • Studentská rychlovka

    Uvažuji, jak popsat níže uvedený recept, a pořád mě napadá jedno jediné, a sice, že se jedná o typicky studentské jídlo. Co tím mám na mysli?...

  • Brambory trošku jinak

    ... aneb co možná nevíte o bramborách ... aneb jednou o základní surovině tak trošku nereceptově. * Když se BRAMBORA ve slupce uvaří v páře...

  • Vánoční menu krok za krokem - 1. a 2. svátek vánoční

    V seriálu vá nočních článků krok za krokem představujeme netradiční recepty ruku v ruce s tradičními variacemi. V první části zazněl recept na...

  • Vánoční menu krůček po krůčku - snídaně

    V seriálu v ánočních článků krůček po krůčku představíme netradiční recepty ruku v ruce s tradičními variacemi, bez kterých bychom si Vánoce...

Náš tip