Recepty | Zajímavosti a ostatní
-
Svíčková - fejeton
Po několika dnech přemítání jsem se rozhodla uvařit dnes svíčkovou. Poprvé v životě. Jakkoliv tradiční česká jídla moc nevařím, zaujal mě ...
-
Vyrážíme na piknik - 2.díl
V předcházejícím článku Vyrážíme na piknik ! jsme si představili piknik jako takový, včetně jeho historie, vzniku a ostatních náležitostí a...
-
Zdravý čaj při bolesti v krku
Dneska to bude úplně jiný článek, žádný moučník nebo kus masa na talíři zde nenajdete, s trochou nadsázky se dá říct, že dnes tady nenajdete...
-
Tradiční irský celozrnný sodový chléb
Legend y hovoří, že v dávných dobách měli v Irsku takovou mouku, které nedobře reagovala s droždím, a tak si museli vymyslet náhradní řešení na...
-
Kuchařka Lady, aneb výprava do minulého století
Taky rádi chodíte do antikvariátů? Uprostřed kouzelně zaprášených regálů se najde tolik zajímavých věcí. Ani můj poslední průchod kolem ...
-
Houbománie vítězí
Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...
-
Mořská zelenina-úžasná to potravina !
"Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...
-
Vyrážíme na piknik - 1.díl
Hitem posledních let se stalo grilování. Grilujeme téměř všechno a téměř všude. Při vzpomínce na jednu elegantní letní záležitost snoubící ...
-
50 jídel, která prý musí každý ochutnat
Zhruba před deseti lety uveřejnily webové stránky BBC výsledky ankety, ve které se objevilo padesát jídel, které bychom měli určitě okusit...
-
Drobnosti do nadcházejících horkých letních dní
Taky toužíte po lehké dobrůtce, která vás v horkých letních dnech povzbudí a naladí? Vybrala jsem několik chutných tipů, které se právě pro...
-
Kde vznikly první hranolky?
Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...
-
Co podniknout s... BAZALKOU
Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...
-
Rýže na náš stůl
Základ jídelníčku většiny lidí na celém světě tvoří rýže, která představuje asi dvacet procent celkové kalorické spotřeby lidské populace a...
-
Týdny zdravých thajských chutí
Máte rádi thajskou kuchyni, či jí chcete poznat? Neváhejte a zapojte se do akce, která bude trvat pouze dva týdny, a to 10. až 23. května...
-
Vegetarián - fejeton
Vlastně jsem maso nikdy moc nejedla, nechutnalo mi. Pamatuju si, jak jsem ve školce sedávala nad talířem se zbytky masa, které jsem zatvrzele ...
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
- Tajemný hrad Hunyadi: Děsivé vězení, bloudící duše i seance s mrtvým šlechticem
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz