Recepty | Zajímavosti a ostatní

  • Svíčková - fejeton

    Po několika dnech přemítání jsem se rozhodla uvařit dnes svíčkovou. Poprvé v životě. Jakkoliv tradiční česká jídla moc nevařím, zaujal mě ...

  • Vyrážíme na piknik - 2.díl

    V předcházejícím článku  Vyrážíme na piknik ! jsme si představili piknik jako takový, včetně jeho historie, vzniku a ostatních náležitostí a...

  • Zdravý čaj při bolesti v krku

    Dneska to bude úplně jiný článek, žádný moučník nebo kus masa na talíři zde nenajdete, s trochou nadsázky se dá říct, že dnes tady nenajdete...

  • Tradiční irský celozrnný sodový chléb

    Legend y hovoří, že v dávných dobách měli v Irsku takovou mouku, které nedobře reagovala s droždím, a tak si museli vymyslet náhradní řešení na...

  • Kuchařka Lady, aneb výprava do minulého století

    Taky rádi chodíte do antikvariátů? Uprostřed kouzelně zaprášených regálů se najde tolik zajímavých věcí. Ani můj poslední průchod kolem ...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

  • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

    "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

  • Vyrážíme na piknik - 1.díl

    Hitem posledních let se stalo grilování. Grilujeme téměř všechno a téměř všude. Při vzpomínce na jednu elegantní letní záležitost snoubící ...

  • 50 jídel, která prý musí každý ochutnat

    Zhruba před deseti lety  uveřejnily webové stránky BBC výsledky ankety, ve které se objevilo padesát jídel, které bychom měli určitě okusit...

  • Drobnosti do nadcházejících horkých letních dní

    Taky toužíte po lehké dobrůtce, která vás v horkých letních dnech povzbudí a naladí? Vybrala jsem několik chutných tipů, které se právě pro...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Rýže na náš stůl

    Základ jídelníčku většiny lidí na celém světě tvoří rýže, která představuje asi dvacet procent celkové kalorické spotřeby lidské populace a...

  • Týdny zdravých thajských chutí

    Máte rádi thajskou kuchyni, či jí chcete poznat? Neváhejte a zapojte se do akce, která bude trvat pouze dva týdny, a to 10. až 23. května...

  • Vegetarián - fejeton

    Vlastně jsem maso nikdy moc nejedla, nechutnalo mi. Pamatuju si, jak jsem ve školce sedávala nad talířem se zbytky masa, které jsem zatvrzele ...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz