Marokánky - často je vídáme v cukrárnách a už zdálky nás vábí. Tenoučká, ale o to tvrdší placička, která u některých vyvolává obavy, zda jejich konzumaci přežije chrup. Jejich obrovská výhoda je to, že pokaždé můžou chutnat jinak, záleží totiž jen na nás samotných, co a v jakém poměru si do receptu přidáme - ať už to jsou různé druhy namíchaných ořechů, někdo upřednostňuje více kandovaného ovoce, jiný pak zase třeba sušené ovoce a podobně. Existuje řada domácích receptů na marokánky, které krom výše uvedeného obsahují také například kondenzované mléko, mandle či kokos. Prostě nebojme se marokánek a pojďme doma tuto vynikající pochoutku pokořit. A věřte, že každý, kdo tyto níže popsané marokánky vyzkoušel, tak potvrdil, že jsou opravdu vynikající. Zde je recept...
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- 1/2 litru mléka
- 8 zarovnaných lžic hladké mouky (nepřesypávat – aby hmota nebyla zbytečně tuhá)
- 10 zarovnaných lžic krupicového cukru
- 400 – 500 g směsi rozinek, kandovaného ovoce, buráků a ořechů
- čokoládová poleva na potření
Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v nepřilnavém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí.
Do husté hmoty zamícháme směs rozinek, kandovaného ovoce a ořechů.
Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plechu s pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky. Pečeme při 200 C tak dlouho, až okraje mírně zhnědnou.
Vychladnuté potíráme na spodní straně čokoládou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.