Čokoláda, často nazývaná pokrmem bohů, je nedílnou součástí našich životů. Ať už nás honí mlsná, potřebujeme si zlepšit náladu, nebo hledáme rychlé pohoštění, čokoláda je vždy tou správnou volbou. Její bohatá chuť okouzlí jak děti, tak i dospělé, což z ní činí rovněž ideální dárek nebo prostě sladký dezert pro jakoukoliv příležitost.
Dnes máme předvečer sv. Mikuláše, což nám nabízí skvělou příležitost připravit si takovou čokoládu hezky v teple a poklidu domova a obohatit tak klasické vánoční cukroví o další luxusní prvek. Domácí čokoláda je totiž nejen chutná, ale velmi snadná na přípravu, a během výroby tak zabavíte sebe i děti netrpělivě čekající na příchod Mikuláše či čerta.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 150 g tmavé čokolády
- 75 g neslaného másla
- 210 g kondenzovaného mléka
- 2 lžičky skořice
- 75 g mandlí
- 75 g rozdrcených sušenek
- 50 g hrubě nasekaných sušených meruněk
Formu na sekanou (asi 675 g) vyložte alobalem. Mandle nasekejte nahrubo.
Do pánve s těžkým dnem dejte čokoládu, máslo, mléko a skořici. Směs zahřívejte na mírném plameni 3-4 minuty, míchejte ji dřevěnou lžící, dokud se čokoláda nerozehřeje. Dobře směs rozmíchejte.
Vmíchejte do čokoládové směsi mandle, sušenky a meruňky. Míchejte je dřevěnou vařečkou, dokud se pořádně nemísí.
Vlijte směs do připravené formy a nechte v lednici 1 hodinu zchladnout. Chlebíček nakrájejte na plátky či rozsekejte na kousky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.