Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Klasické vepřenky s voňavou cibulí a bohatou zeleninovou oblohou. Lepší večeři si nemůžete ani přát!

Klasické vepřenky s voňavou cibulí a bohatou zeleninovou oblohou. Lepší večeři si nemůžete ani přát!

1.11.2024 - AndreaP.

Vůně šťavnatého vepřového masa doplněného pikantní chutí čerstvé cibule, tak přesně to jsou vepřenky. Vynikající vepřové placičky, které se dají jíst jak teplé tak za studena.  Jídlo velmi rychlé a také velmi snadné na přípravu. S jakoukoliv zeleninovou oblohou, a to v prvé řadě s cibulí, jak už bylo naznačeno výše, a pak už záleží na jednotlivých chutích, použít můžeme rajče, papriku, okurku, salát atd. tak vykouzlíme během pár minut pokrm, který potěší a rozhodně nikoho neurazí.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme

  • 500 g vepřové plece nebo vepřového ořezu bez kostí
  • 50 g žemle nebo veky
  • 10 g soli
  • 50 g stolního oleje
  • 500 g chleba
  • 5 g mleté papriky
  • 1 g mletého pepře
  • 100 g cibule
  • 100 g hořčice

 

Maso opereme, nahrubo umeleme, přidáme ve vodě namočenou žemli, kterou předem vymačkáme a jemně umeleme. Dále přidáme sůl, papriku, pepř a vše pečlivě promícháme.

Z této masové hmoty tvoříme tenké placičky, které opečeme po obou stranách na oleji dozlatova.

Podáváme na krajíčku chleba, vepřenku pomažeme hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Místo hořčice můžeme použít tatarku nebo kečup.

Doplníme již výše zmíněnou zeleninou.

Masové placičky pochopitelně můžeme podávat také s brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz