Vůně šťavnatého vepřového masa doplněného pikantní chutí čerstvé cibule, tak přesně to jsou vepřenky. Vynikající vepřové placičky, které se dají jíst jak teplé tak za studena. Jídlo velmi rychlé a také velmi snadné na přípravu. S jakoukoliv zeleninovou oblohou, a to v prvé řadě s cibulí, jak už bylo naznačeno výše, a pak už záleží na jednotlivých chutích, použít můžeme rajče, papriku, okurku, salát atd. tak vykouzlíme během pár minut pokrm, který potěší a rozhodně nikoho neurazí.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- 500 g vepřové plece nebo vepřového ořezu bez kostí
- 50 g žemle nebo veky
- 10 g soli
- 50 g stolního oleje
- 500 g chleba
- 5 g mleté papriky
- 1 g mletého pepře
- 100 g cibule
- 100 g hořčice
Maso opereme, nahrubo umeleme, přidáme ve vodě namočenou žemli, kterou předem vymačkáme a jemně umeleme. Dále přidáme sůl, papriku, pepř a vše pečlivě promícháme.
Z této masové hmoty tvoříme tenké placičky, které opečeme po obou stranách na oleji dozlatova.
Podáváme na krajíčku chleba, vepřenku pomažeme hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Místo hořčice můžeme použít tatarku nebo kečup.
Doplníme již výše zmíněnou zeleninou.
Masové placičky pochopitelně můžeme podávat také s brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.