Vdechněte své kuchyni vůni podzimu s tímto jednoduchým, extra rychlým a lahodným receptem na pečené jablečné kroužky. Spojení sladkosti zralých jablek s jemným nádechem skořice, která už signalizuje blížící se Vánoce, a křupavostí třtinového cukru vytváří pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina.
(fotografie pouze ilustrační - Freepik)
Potřebujeme:
- 2 velká jablka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného máska
Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
Jablka omyjte a oloupejte. Poté je nakrájejte na plátky zhruba 1 cm široké, odstraňte jádřince tak, aby vznikly kroužky.
V misce smíchejte skořici a třtinový cukr (množství můžete upravit dle vlastní potřeby).
Jablečné kroužky potřete rozpuštěným máslem a ihned je obalte v cukrovo-skořicové směsi. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem.
V předem vyhřáté troubě pečte zhruba 15-20 minut, dokud nejsou jablka měkká a lehce zlatavá.
Nechte mírně vychladnout a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.