Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Objevte autentické chutě Vietnamu s hanojskou polévkou Pho

Objevte autentické chutě Vietnamu s hanojskou polévkou Pho

26.10.2024 - AndreaP.

Hanojská polévka, známá také jako Pho Hanoi, je skutečným klenotem vietnamské kuchyně. Tento výjimečný pokrm je mistrovskou směsí bohatých a jemných chutí, které spolu vytvářejí harmonický celek. Čirý a voňavý hovězí vývar, tenké plátky hovězího masa, rýžové nudle a čerstvé bylinky jako máta a koriandr jsou základem této delikatesy. Přidáte-li limetkovou šťávu, červenou cibuli a chilli, získáte neodolatelnou polévku, která vás dokonale zahřeje. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kg hovězího masa
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 velká cibule
  • kousek zázvoru
  • 5 hřebíčků
  • 1 hvězdička badyánu
  • 4-5 lžic rybí omáčky
  • sůl
  • čerstvé bylinky - koriandr, máta
  • 1 limetka
  • 2 červené cibule
  • chilli papričky

Hovězí maso opláchněte, dejte do velkého hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl, cibuli, zázvor, hřebíček, badyán a přiveďte k varu. 

Po dosažení varu stáhněte teplotu a nechte maso vařit zhruba dvě hodiny. Během varu odebírejte pěnu, která se tvoří na povrchu.

Vývar násleďne sceďte do čistého hrnce a dochuťte rybí omáčkou, případně ještě lehce dosolte.

Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu.

Uvařené maso nakrájete na velmi tenké plátky.

Do misek rozdělte nudle a maso. Zalijte horkým vývarem a ozdobte čerstvými bylinkami, chilli papričkami a na tenké proužky nakrájenou červenou cibulí.

Podávejte s limetkovými čtvrtkami. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz