Do křupava osmažené šunkové řízky se špenátem jsou ideální volbou pro každého, kdo potřebuje rychle připravit chutný a snadný pokrm. V tomto případě se zde nejedná o žádnou vysokou gastronomii a trávení půl dne v kuchyni, ale opravdu o jídlo, které vás zachrání při zaneprázdněných dnech či při spontánní návštěvě stojící za dveřmi. Recept kombinuje jemnost špenátu s lahodnou chutí šunky, a to vše připravené doslova za pár minut.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 600 g šunky
- 20 g oleje
- 50 g bylinkového másla
- 500 g špenátu
- 20 g másla
- 1 dl smetany
- cibule
- sůl
Ze šunky (můžeme použít ale i uzené či kvalitní jemný salám) nakrájíme zhruba centimetrové plátky, lehce je potřeme olejem a opečeme na pánvi z obou stran.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, dáme na pánev, orestujeme a přidáme špenát, který na cibulce podusíme do měkka. Osolíme. Nakonec ho zjemníme smetanou.
Na talíř klademe opečenou šunku, na ní položíme plátek bylinkového másla a obložíme listy dušeného špenátu.
Podáváme s brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.