Je nedělní odpoledne a vás začne honit mlsná. Co s tím? Pokud máte doma starší rohlíky, a je jedno zda světlé či celozrnné, máte vyhráno! Nejen, že je nebude muset vyhodit do koše, případně z těch světlých udělat strouhanku, ještě si pochutnáte. Připravíte si z nich totiž dle našeho návodu"chipsy". V receptu záměrně neuvádíme množství, jelikož toto si každý upraví dle své vlastní potřeby.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- rohlíky
- majonéza
- sušený česnek
- sladká paprika
- sušená bazalka
K tomuto receptu se hodí starší rohlíky (ideálně tak dva dny staré). Tyto rohlíky nakrájíte na půl centimetrová kolečka, je to stejné, jako když se připravují jednohubky.
Majonézu smícháte s česnekem, paprikou, bazalkou. Použít můžete ale i své oblíbené koření, ideální je v tomto případě třeba pizza koření.
Troubu předehřejete na teplotu 180 stupňů.
Rohlíky potřete tenkou vrstvou kořeněné majonézy a pokládáte je na plech vyložený pečícím papírem.
Vložíte do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečete zhruba pět minut, poté teplotu snížíte na cca 150 stupňů a rohlíkové chipsy dosušíte do křupava.
Podáváte ideálně ještě teplé, kdy jsou nejvíce křupavé.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.