Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Šťavnatá zapečená krkovička v pikantní marinádě

Šťavnatá zapečená krkovička v pikantní marinádě

2.10.2024 - AndreaP.

Toto pikantní a šťavnaté maso dostane svou chutí úplně každého. Pokrm, který se doslova rozplývá na jazyku. Marináda dodává krkovičce nejen výraznou značně pikantní chuť, ale také jí krásně "zjemní", maso v marinádě je vždy křehčí a chutnější. Vyzkoušejte a dáte nám za pravdu. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 4 plátky krkovičky
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • trošku másla na vymazání pekáčku
  • 1 velká cibule

 

Marináda:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžic ostrého kečupu
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře

 

Plátky krkovice řádne naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme rozmačkaným česnekem. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku.

Na takto připravené maso rovnoměrně rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli.

Vše zalijeme marinádou, kterou si připravíme smícháním všech surovin k ní potřebných.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi jednu hodinu.

Podáváme s opečenými brambory a ideální přílohou je také pivo!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz