Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Šťavnatá kachna s pálivým nádechem

Šťavnatá kachna s pálivým nádechem

8.9.2024 - AndreaP.

V dnešním receptu se přeneseme do světa plného vůní a chutí. Recept na klasickou pečenou kachnu asi všichni znáte, my si dnes ale uděláme kachnu extra pikantní.  Kombinace česneku, pálivé papriky a exotického koření dodává pokrmu jedinečný šmrnc. Kachna je nejprve marinována ve směsi koření a octa, poté prudce opečena a nakonec pomalu dušena, aby zůstala krásně měkká a plná šťávy. Pokud chcete svým blízkým připravit něco výjimečného, toto je ideální recept. Jen je připravte na to, že je bude mírně pálit jazyk. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 8 stroužků česneku
  • lusk pálivé zelené papriky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • špetka mletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
  • 1 lžička kari
  • 4 lžíce octa
  • 1/2 lžičky práškového cukru
  • olej
  • sůl

 

Kachnu očistíme a naporcujeme.

Nadrobno nasekáme papriku a utřeme česnek se solí. Všechno koření a utřený česnek rozmícháme v octu, směsí pečlivě potřeme kousky kachny a necháme je odpočinout 3 hodiny.

Pak rozpálíme olej a marinovanou kachnu prudce opražíme po všech stranách. Podlejeme, přidáme předem nasekanou pálivou papriku a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení občas podlijeme šťávou. Pokud chceme křupavější kůrčičku, můžeme dusit také v troubě a na poslední půl hodinu odstranit pokličku. 

Nakonec ocukrujeme šťávu a podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz