Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Kouzlo pečených paprik: Recept na lahodný krém s česnekem

Kouzlo pečených paprik: Recept na lahodný krém s česnekem

25.9.2024 - AndreaP.

Na malou chvíli si v tomto receptu dovolíme přivolat zpět období léta a dovolených. Zavřeme na chvíli oči a představme si, že se naše kuchyň na chvíli promění v malou středomořskou oázu, kde se vůně pečených paprik a česneku mísí s jemným šuměním olivového oleje. Tento krém z pečených paprik přesně tento pocit totiž vyvolává. Je lahodný a plný zdraví prospěšných látek. Jeho příprava je snadná a výsledek dokonalý. Jistě zaujme místo na talíři třeba při posezení s přáteli či s rodinou, neb je ideální na namazání na čerstvé pečivo či různé krekry a podobně. Hodit se nám ale zcela jistě bude také jako doplněk ke grilovanému masu. Jeho nesmírnou výhodou je, že se v tomto případě dají použít také papriky, které už nejsou v topovém stavu a zužitkovat tak třeba zbývající úrodu ze zahrádky. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 500 g červených paprik
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 100 g šalotky (jarní cibulky) či klasické cibule
  • 200 ml olivového oleje
  • černý mletý pepř
  • sůl

 

Papriky opečeme nasucho v troubě nebo na grilu, poté je oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Nakrájíme na menší kousky. 

Na třetině olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme chilli, sůl, pepř a odstavíme z ohně.

Poté přidáme papriky a zbývající olej.

Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme. Získáme takto hladkou hmotu.

Krém podáváme studený s pečivem nebo jako doplněk k pečeným rybám či masu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.