Grilování je neodmyslitelnou součástí letních měsíců, kdy se zahrady a terasy dlouhé týdny proměňují v místa plná vůní a chutí. I když prázdniny pomalu končí, léto se dle předpovědi k tomuto kroku rozhodně nechystá, a tak i další dny, či spíše týdny, budeme moct v této oblíbené aktivitě pokračovat. Dnes si ukážeme velmi oblíbený a naprosto jednoduchý pokrm, který má velikou výhodu v tom, že během jednoho grilování získáte komplet večeři i s přílohou. Pohodlí přípravy a následně dokonalá propojená chuť tudíž z tohoto pokrmu činí ideální volbu pro letní večeři.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- jakékoliv maso dle chuti
- 1/2 hrnku jemně krájené cibule
- 1 hrnek jemně nasekané petrželky
- 2 lžíce octa
- 2-3 lžíce oleje
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky nasekanáho česneku
- 1/2 lžičky suchého tymiánu
- brambory
- sůl
- pepř
Maso jemně naklepeme a naložíme jej do směsi z koření, octu, oleje, hořčice a cibule. Necháme v chladu přes noc.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vezmeme pláty alobalu, do kterých poklademe vrstvu brambor, které posolíme a opepříme a přidáme vrstvu masa. Pevně zabalíme a dáme na gril.
Ke konci grilování alobal nahoře mírně rozevřeme, aby odešla pára, a také abychom zkontrolovali, zda je pokrm měkký.
Podáváme na talíři rovnou v alobalové mističce, abychom nepřišli o šťávu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.