Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Lahodná tuňáková pěna s bazalkou

Lahodná tuňáková pěna s bazalkou

10.7.2024 - AndreaP.

Tuňáková pěna má několik výhod. Mezi ty základní patří jednoduchá příprava, lze jí totiž připravit velmi rychle a snadno, pouze smícháme a rozšleháme suroviny. Dále je velmi lahodná a a také zdravá, tuňák je totiž bohatý na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Zmínit musíme také variabilitu, jelikož jí můžeme podávat na více způsobů, a sice jako dip, na pečivu či jako náplň do zeleniny. A v neposlední řadě je elegantní při prezentaci, jelikož na talíři vypadá skvěle a může být navíc dozdobena bylinkami a plátky citrónu.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce žervé
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • dva svazky bazalky
  • listy zeleného salátu na ozdobení

 

Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky. Tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou.

Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu. 

Hodí se například k opečeným toastům s máslem, zdobíme listy zeleného salátu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz