Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pstruh na horčici: Lahodná rybí delikatesa během pár minut

Pstruh na horčici: Lahodná rybí delikatesa během pár minut

5.7.2024 - AndreaP.

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších ryb, které můžete najít v horských řekách a potocích. Jeho jemné maso a výrazná chuť jsou ideální nejen pro gurmány, ale i pro amatérské kuchaře, jelikož jeho úprava je snadná. V tomto receptu vám ukážeme, jak si pstruha připravit s hořčičnou omáčkou, která této rybě dodá pikantní nádech.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kg ryby
  • 200 g smetany
  • 3 lžíce ostré francouzské hořčice
  • citron
  • petrželka
  • sůl
  • olej

 

Zapékací misku slabě potřeme olejem a vložíme do ní rybu.

Nasekanou petrželku smícháme se smetanou, hořčicí, osolíme a touto omáčkou přelijeme rybu.

Pečeme v horké troubě asi 30 minut. Smetana se vyvaří a vše se krásně zapeče.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.