Čočková polévka s česnekem a citrónem je dokonalým spojením bohatých chutí a výživných surovin. Tato polévka, plná bílkovin a vlákniny z čočky, je obohacena o pikantní česnek a svěží šťávu z citrónu, což dodává jídlu nezaměnitelný charakter. Připravte si lžíce a ponořte se do tého lahodné pochoutky.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 400 g čočky
- 2 l kuřecího vývaru
- 3 cibule
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžička soli
- pepř
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- citrónová šťáva (nemusí být)
Vývar přivedeme k varu. Poté přidáme opranou čočku, dvě cibule nakrájené na čtvrtky, oloupaná rajčata také nakrájená na čtvrtky a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 45 minut.
Mezitím na pánvičce dozlatova osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.
Uvařenou polévku rozmixujeme a scedíme. Okořeníme solí, pepřem a římským kmínem podle chuti.
Před podáváním přidáme zbylé máslo a osmahnutou cibulku. Podle chuti můžeme také přidat citrónovou šťávu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.